Historie

Hotel Inntel wordt opgericht in 1982 en start haar eerste hotel in Zutphen, nu bekend als Inntel Hotels Resort Zutphen. Het viersterrenresort, waar sport en ontspanning centraal staan, biedt 67 hotelkamers, een bar, brasserie en uitgebreide sportfaciliteiten zoals fitness, een zwembad en sauna, tennis, squash en bowlingbanen.

In 1986 wordt het tweede hotel geopend: Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. Dit hotel ligt op slechts 15 minuten van Amsterdam en heeft een directe verbinding met Schiphol. In 2010 wordt het hotel volledig herbouwd, waarna de gevel het hoogtepunt vormt: een opeenstapeling van bijna zeventig losse Zaanse huisje. Het opvallende hotel heeft 160 kamers, een restaurant, vergader- en feestzalen, en een wellness met zwembad en fitness. Zaanse historie wordt hier afgewisseld met modern comfort.

Drie jaar later, in 1989, opent Inntel Hotels Rotterdam Centre haar deuren met 148 kamers. In 2006 breidt het hotel uit met 115 kamers met groots uitzicht op de Erasmusbrug. Het concept ‘Zicht op Water’ komt overal in het hotel terug. Zo bieden de feest- en vergaderzalen op de zestiende etage een panoramisch uitzicht op de brug. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en een wellness met zwembad en fitness.

In 1996 wordt het vierde hotel geopend in het historische en populaire hart van Amsterdam. Inntel Hotels Amsterdam Centre heeft 239 kamers; van romantische suites tot een moderne zakelijke kamers. ‘Face Amsterdam’ is het centrale thema in dit hotel, waarmee uiting wordt gegeven aan het internationale karakter van de stad; de mensen, internationale gezichten en vooral ook zicht op de stad Amsterdam.

Mainport by Inntel Hotels opent haar deuren in 2013. Dit vijfsterrenhotel aan de oevers van de Maas, onderdeel van Design Hotels, ligt naast Inntel Hotels Rotterdam Centre. In Mainport by Inntel Hotels zijn invloeden vanuit de hele wereld geïntegreerd. Het hotel inspireert met een atmosfeer van wereldformaat; een Gateway to the World.

In hetzelfde jaar, najaar 2013, wordt Inntel Hotels Art Eindhoven geopend. Een uniek hotel, deels gelegen in de voormalige Philips fabriek de Lichttoren, waar de eerste lampen werden gemaakt en getest. Architecten en designers hebben de fabriek omgetoverd tot artistiek hotel, met prachtige en unieke loftkamers. Kunst, historie en wetenschap komen hier samen.

Inntel Hotels werkt aan de toekomst met nog meer hotels. In 2018 opent Inntel Hotels Utrecht City en in 2019 worden Inntel Hotels Marina Beach in Scheveningen geopend en volgt een tweede Inntel Hotels in het centrum van Amsterdam.